Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Световен шампион по барманство забърква коктейл от сирене
Автор: Екип Varna24.bg 16:37 / 13.12.2011Коментари (4)3159
©
Световният шампион по барманство 2011 Васил Колев ще забърква коктейл от сирене. Вечеря, в която за пръв път ще съчетае в комбинация телешко месо, риба и шоколад пък ще приготви шеф готвача Ивайло Димитров, чийто отбор тази година спечели конкурса "Готвач на годината". Съчетанието на ястия с коктейли ще бъдат предложени във варненско заведение.

Готвачът даде за пример новогодишна рецепта за сладолед от карамелизиран питон, мус от бял шоколад и алигатор. По думите му съставките не могат да бъдат намерени на варненския пазар. Те се доставят от София по поръчка, а се внасят от Холандия. Килограмът на алигатор струва 40 лв, а питонът върви 80 лв.

Двамата шампиони ще обединят усилия на 15 декември за посетителите на заведението, които ще могат да се насладят на коктейл, който ще замести виното и ще се съчетае с храната, ще я допълва и ще подчертава вкуса, и на свой ред ще изпъква с индивидуалност.

По думите на бармана Васил Колев всичко приготвено ще е фреш с билки и минимум консерванти. Сред специалните му коктейли е "Чийз Мартини", който включва в съставките си сирене, което се пие и е овкусен с мащерка.

Нетрадиционното меню включва, коктейл "Ризлинг Сауър" , който се съчетава изкусно със салата от пресен спанак, рукола, слайсове студено краче от млечно теленце, панирани в сусам бонбони от бивослко сирене, резени авокадо, дресинг от домашна горчица и хрян.

Другото ястие е трилогия от млечно телешко, което ще бъде допълнено с коктейла "Чийз Мартини". Състава на питието е джин, сироп бадем, фреш лимон, кора от портокал, мащерка, розе Шато Коларово и сирене шприц.

Коктейл "Парфюм дьо Моет" от водка круша, ликьор манго, пюре малина, сироп кенстен, кора от лайм и Брут Едуардо Миролио 2007 ще бъде поднесен с вариации от млечно телешко: контарфиле на грил, задушено бутче с доматен сос с чесън и риган, скалопини от плешка, панирани с бадеми, поднесени с медальони от патешки дроб, сотирани сезонни зеленчуци, коприва и сос Жу от млечно телешко с уиски Джони Уокър.

Следястието е бавно печен бут от млечно телешко, поднесено със сос аншоа, пресни билки и френски коняк, ръжен хляб с кестени и манов мед. То ще бъде съчетано с коктейла "Доктор Дулитъл" съставен от коняк, порто Памош Пинто 2003, калуа, бранка мента, сироп шокобисквита.

Дегустационен десерт е чийзкейк с манго, желе от горски ягоди, мус от бял шоколад и ананас, трюфел с Калуа с коктейла "Ноща на бохема".

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Охх , огладнях и ожаднях още на вторият абзац от статията :D
0
 
 
Е-хееее,тя работата е сериозна...замирисва ми на "Lord of the chefs"...
Aнонимен
на 13.12.2011 г.
0
 
 
Кви са тия глупости бре :-D
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: