Свиха имотите на затворник с фалшиво пълномощно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 19.03.2011
1334
Затворникът Александър Иванакиев, който получи 6 години затвор от апелативния съд за трафик на жени и склоняване към проституция, станал жертва на пладнешки обир чрез фалшиво пълномощно. "Един ден, когато изляза на свобода, няма къде да се прибера, защото недобросъвестни хора ми взеха всичко, което имах по наследство", твърди Иванакиев.

Така смятат и от Върховната касационна прокуратура. С постановление те са отменили актове на по-нисшестоящите прокуратури за отказ от образуване на досъдебно производство по жалба на Иванакиев. Последните не намирали данни за престъпление. А незаконното действие според ВКП и Иванакиев е, че имотите на Александър били прехвърлени на името на дама с пълномощно менте. 

Преди години Иванакиев бил богат човек. Но когато влязъл в затвора, помолил свой близък да му плаща кредитите. Онзи обещал, но поискал в замяна от Иванакиев да му прехвърли недвижимите си богатства. Затворникът, чиято слава е на един от най-интелигентните в пандиза, не се съгласил. Въпреки, че изразил волята пред авера си и отказал да си даде имането, онзи успял да го измами. И прехвърлил къщите му на своя позната. Поне така твърди Иванакиев.

От ВКП също казват, че подписите, положени в копия на пълномощно и два броя декларации от април 2006 г. от Александър, са положени пред длъжностно лице. Но след внимателно запознаване ясно се виждало, че ксерокопията не са правени от оригиналите. Те се различават по много признаци - дати, месец, ръкописни отметки в правоъгълния печат, големината на цифрите, начина на изписване на трите имена. Фамилията Иванакиев също е объркана. Датата е написана на различно място под подписа, а това разместване не може да стане при копиране, твърдят върховните обвинители. Дори номерът на личната карта не е вписан във фалшифицирания документ. Подписът е поставен с черен химикал, а той се полага само със син, казват още от ВКП.
И сочат, че замесените в аферата трябва да бъдат разпитани, както и да се извършат други действия при събиране на доказателствата. Така или иначе жалбата на Иванакиев е уважена. Но дали когато този мъж излежи греховете си, ще има къде да се прибере? Това ще решават магистратите.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).