Свиват разходите в общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:21 / 24.02.2009
1203
Съкращаване на лимита на телефоните на общинарите с 25% е предприел кметът Кирил Йорданов. Мерките са част от антикризисната програма на общината, описана в 114 страници. Услугата ще се използва до изчерпване на лимита, след това мобилните телефони ще се изключват, уточни градоначалникът на редовния си брифинг днес. Той допълни, че лимитът на зам.-кметовете е 250 лв., на шефовете на дирекции в общината - 150 лв., на началниците на отдели - 80 лв., а на шофьорите, секретарите и техническите сътрудници - 30 лв. За своя собствен мобилен телефон градоначалникът посочи единствено, че за последните 2 месеца разходите му са възлизали съответно на 275 лв. и 285 лв.

Извънреден труд вече ще се заплаща само на шофьорите, които са ангажирани за различни мероприятия в съботните и неделните дни. Целта е рязко да се съкрати приложението на извънредния труд, а от там и на неговото заплащане, поясни Кирил Йорданов. По думите му пробегът на общинските коли ще се намали с 1/3. Замразяват се плановете за закупуване на обзавеждане и офис техника за нуждите на общината, както и за ремонти. Командировки ще се предприемат само в краен случай, увери кметът.

За да затегне колана и свие кисията на общината, той е взел решение да се застрахова общинското имущество. Това важи за светофарите, мантинелите и други заграждения. Целта е застрахователите да изплащат на общината разходите за възстановяване на евентуалните щети и после да си търсят парите от нарушителите.

За да се контролират разходите за улично осветление, електрическа енергия, ток и вода на общински обекти, вече се изгражда софтуерна програма, обяви още Кирил Йорданов.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).