ТУ-Варна, стартира проект за иновационно практически обучение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:32 / 30.10.2008
925
Днес от 11 ч. в Конферентната зала на Технически Университет-Варна, ще бъде представен проект "Иновационно практическо обучение на студенти от техническите университети в модерната бизнес-среда". Проектът е разработен от екип на 2 катедри на университета с партньори: СПАРКИ "ЕЛТОС"АД-гр. Ловеч, КАСИ Аутомейшън ЕООД-гр.Варна, КиК-ДС ЕООД-гр. Варна и "ГТТ ИНЖЕНЕРИНГ"ООД-гр. Варна. Ръководител на проекта е доц. д-р инж. Петър Петров, а координатор-доц. д-р инж. Мария Иванова Маринова.

Финансирането е осигурено със средства на Европейския Социален Фонд в рамките на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" BG051РО001/07/3.3-01 по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: Разработване на механизъм за училищни и студентски практики. Основните цели на проекта са: подобряване на качеството на инженерното образование за адекватното му адаптиране към съвременния български и европейски пазар на труда и приложение на съвременните научни достижения и модерните технологии от областта на автоматизацията и електротехническата промишленост в условия на реално производство. Реализацията на проекта ще продължи до декември догодина, като за финансирането му е осигурената необходимата сума от 79 176 лв.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).