Таксиджии искат: Спирането по "Владислав" да стане законно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:29 / 11.04.2013
907
По цялата дължина на централния варненски булевард "Владислав Варненчик" няма нито едно място, на което такси да вземе клиент, без да е в нарушение на закона. Този абсурден, но напълно реален от гледна точка на правилата факт огласи шефът на таксиметрова фирма във Варна Иван Михайлов пред комисията по безопасност на движението в община Варна.

Той поиска междуведомственият орган, в който участват представители на всички институции и фирми, ангажирани с темата, както и граждани, да потърси решение на този проблем. Михайлов уточни, че това не значи непременно да се правят отделни джобове и стоянки за такситата.

"Ние сме давали много пъти предложения къде да се направят такива, общината и другите институции ни казват "не може". Кажете къде може да спираме, без да сме в нарушение, и ще го правим", добави бизнесменът.

Думите му, за съжаление, не бяха чути от представителите на КАТ и ДАИ, които не реагираха навреме на извънредното свикване на комисията. Шефът на общинската инфраструктурна дирекция Стоян Димитров, който този път ръководи заседанието, увери присъстващите, че е уведомил представителите на държавните органи, както се полага - по електронна поща, с факс и по телефона. Той също така обясни, че спешното събиране е заради трупащите се постоянно жалби и сигнали на граждани, които искат нови светофари, пешеходни пътеки и промяна на организацията на движението.

В отговор на искането на таксиметровите превозвачи инж. Димитров каза, че чака становища от отделните райони къде може да се обособят стоянки за жълтите коли. Колко експедитивно се работи по решението обаче говори фактът, че на заседанието на комисията се появиха представители само на две от общо петте районни кметства.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).