Таксиметров синдикалист: Голяма е кризата в бранша, във Варна останаха само 1200 таксита

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:14 / 10.01.2012
795
Кризата в таксиметровия бранш през 2011 година се задълбочи изключително много. Това каза Димчо Иванов председател на таксиметров синдикат "Авто 94" във Варна. По думите му от 49 850 таксиметрови водачи за цяла България сега в момента са намалели на 27 000 и продължават да намаляват. Специално за Варна от 2850 таксиметрови шофьори са намалели до около 1200, като тук също продължава тенденцията за намаление.

Иванов посочи, че всички наредби и изисквания на Министерство на транспорта и Автомобилна администрация са направили така, че да унищожат бранша. "С всички недвусмислици и негативи в законите унищожават таксиметровия бранш", категоричен бе синдикалистът. Той посочи, че много голяма част от таксиметровите водачи търсят препитание за работа в чужбина, като са се насочили предимно към Австрия, Испания, Дания и Германия и се отказват от таксиметровия превоз, тъй като бранша с всеки изминал ден става все по-непривлекателен за упражняване на професията. "Заради това хората се спасяват по някакъв начин в чужбина", категоричен бе Иванов. Той уточни, че тенденцията на емиграция се наблюдава в цялата страна, но в таксиметровия бранш се усеща най-силно.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).