Такситата намалели двойно, искат 2,50 лв. за километър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:47 / 16.02.2011
972
Броят на таксита във Варна е намалял почти двойно за година, обяви председателят на синдикат "Авто 94" Димчо Иванов. По негови данни преди 12 месеца колите в морската столица са били 2850, а сега - 1480. Шофьорите на около 40 от тях излязоха днес на протест срещу промените в Закона за автомобилните превози. Приетите миналата седмица от парламента поправки предвиждат завишени санкция за нарушителите и таван на тарифите, който трябва да бъде въведен от общините до три месеца.

Каквато и граница на цените да бъде определена, ще я обжалваме в съда, защото ще е в нарушение на Търговски закон и на Закона за конкуренцията, коментира Димчо Иванов. Според него тарифата трябва да е 2,50 лв. на километър, ако шофьорите работят на светло. Те ще останат в сивата икономика в случай, че таванът е между 1,00 и 1,20 лв., добави още синдикалния лидер. Той поиска и въвеждането на долна граница на тарифите.

Протестиращите шофьори поискаха оставката на транспортния министър Александър Цветков, който инициира промените в закона.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).