Такситата свалят цените с 30 ст.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 30.06.2009
976
Тарифите на такситата вероятно ще бъдат намалени с 30 ст. от 1 юли. Това стана ясно, след като една от местните компании обяви, че заради понижението на цената на газа от началото на следващия месец ще свали и цените на превозите. Вероятно всички централи ще се съобразят с това, защото иначе рискуваме да настъпи таксиметрова война, каза председателят на съюза на таксиметровите превозвачи във Варна Иван Михайлов. Според него, посочените от въпросната централа намаления са твърде големи, но останалите ще се наложи да се съобразят с тях. Намалението не е обсъждано в асоциацията на варненските таксиджии и ще изненада по-голяма част от тях.

Така от началото на следващия месец варненци ще плащат 59 ст. на километър за дневна тарифа и 69 ст. за нощната. Първоначалната такса също ще намалее с 30 ст. и ще стане 69 ст. По думите на шефа на централата Тодор Атанасов, това са икономически обоснованите стойности. Той посочи, че приблизително 80% от всички автомобили, които карат за тази централа, са на метан и биха могли да издържат на приетите цени.

Източник: "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).