Тази година се наблюдава повишение на интереса на туристи към къмпингуването

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:16 / 17.11.2010
450
Тази година се наблюдава повишение на интереса на туристи към къмпингуването. Това каза Димитър Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация - регион Североизточен. За развитието на този вид туризъм е необходимо обаче да бъдат предприети мерки за подобряване на инфраструктурата, изграждане на специализирани паркинги и т.н. Димитров добави, че се предвижда този въпрос да бъде поставен пред специалистите от министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за да може догодина да бъдат привлечени още повече туристи любители на къмпингите и летуването сред природата. "Много е важно да се разбере, че инфраструктурата трябва да се подобри, самите къмпинги пък трябва да се оградят и направят по европейски модел, за да могат туристите да бъдат добре обслужвани в нашите къмпинги", заяви специалистът.

Той коментира, че освен това се наблюдава и засилен интерес на българите към мотелите. Той уточни, че по Черноморието има много хубави мотели, които могат да си съперничат с хотелите в курортните комплекси. Димитър Димитров заяви, че мотелите в момента търсят своята ниша и хората започват да се насочват към тях, като причините са, че там обслужването е на много добро ниво, цените са сравнително ниски, а освен това много мотели предлагат и допълнителни услуги, като фитнес, басейн, сауна и др. "Някои от мотелите в страната са на нивото на 4-и звезден хотел", добави Димитров. В момента в североизточна България работят 8 мотела, но всяка година се отварят нови и нови мотели, което означава, че за тях има ниша. "Щом в условия на криза се откриват нови мотели, това говори, че интереса на българите се увеличава", каза в заключение специалистът.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).