Театрална постановка популяризира задравословното хранене в "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54 / 14.02.2011
1315
Кампанията "Със здравословните храни, здрав и силен ти расти!" продължава в район Аспарухово, предадоха от пресцентъра на районното кметство.

Образователната програма стартира в началото на годината в ЦДГ №12 "Пинокио" - район Аспарухово по Европейската Схема "Училищен плод", подкрепена от Европейската общност.

Кампанията "Училищен плод" - ЦДГ№ 12 започна с приемането на Образователна програма: "Със здраваословните храни, здрав и силен ти расти", която обхваща 112 деца на 5 години и в предучилищна възраст от детската градина. Тя включва информационна кампания за популяризиране на схемата училищен плод, плакати, брошури, стикери. Децата направиха наблюдения на пазар за зеленчуци, изложби с рисунки на любимите си плодове и зеленчуци, моделираха, апликираха хранителната пирамида, приготвиха плодови и зеленчукови салати. Куклен театър "Трик и трак" - Варна изнесе постановката "Градинско парти" за рационалното хранене, хранителните навици и приемането ежедневно на плодове и зеленчуци от децата. В програмата са включени и компютърни презентации - "Приказка за здравето", здравни беседи с д-р Темелкова - училищен лекар и медицинските сестри в детката градина на тема: "Здравословното хранене, полезните храни и витамините в плодовете и зеленчуците".

Учителите, заедно с децата изработиха Правила за здравословно хранене и флаери за родителите с препоръки как да се хранят децата от 3 до 6 годишна възраст.

На 15.02.2011г. / вторник / от 9.30 ч. в ЦДГ №12 "Пинокио" ще се проведе Празник:"Пътешествие в страната на плодовете и зеленчуците" с игрословици, кръстословици, сричкословици, стихове, гатанки, песни и танци за плодовете и зеленчуците.

Кампанията ще завърши на 19.04.2011 г. с Хепанинг "Здравословно аз ще ям - за да стана най-голям!" - където децата от вторите групи заедно с родителите ще изработят костюми от отпадъчна хартия на любимите си плодове и зеленчуци; изложба от рисунки по темата подготвят подготвителните групи; трудово-конструктивна дейност - "Храним се здравословно с плодови и зеленчукови салати" - подготвят децата от ІІІ гр, а карнавални диадеми ще апликират децата от първите групи. Празникът ще завърши с много стихове, песни,танци и аеробика "Плодчета".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).