Театралната студия на руски език "Синяя птица" в СУ "Гео Милев" стана на 15 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 28.04.2017
1881
Театралната студия на руски език "Синяя птица" в СУ "Гео Милев" навърши 15 години. Актьорите посрещат годишнината със спектакъла "Праздник непослушания" по мотиви от произведения на Сергей Михалков.

От създаването на студията през април 2002 година в нея своя талант са развили повече от 300 ученици на възраст от 8 до 18 години.Те са участвали в национални и международни театрални фестивали на руски език в Швейцария, Русия, Франция, Италия, Полша и др.

Ръководители на "Синяя птица" по чиято идея е създадена студията са Румяна Тодорова и Розалина Димитрова - преподаватели по руски език в училището.

Последното участие на актьорите в ХVІІ Национален фестивал на детско-юношеските театрални колективи на руски език "Мы можем все" им донеси три приза- за най-добра режисура, най-добра съвременна трактовка на спектакъл и специалния приз на фестивала за 15 годишнината на театралната студия. Петнадесет ученици от втори, шести, десети и единадесети клас представиха в края на април "Праздник непослушания" на сцената на Руския културно-информационен център, гр. София.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).