Телефон 112 с множество странни сигнали от варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:59 / 29.04.2011
4902
Гласове, идващи изпод земята, и странни вибрации в жилищен блок са сред най-странните проверки, извършвани от специализирани екипи след сигнали, подадени от варненци на телефон 112. "Странни случаи имаме много. Приемали сме всякакви сигнали. И като казвам всякакви, просто не можете да си представите за какво става въпрос.

Използвали са ни за справки, питали са ни за прогноза за времето, особено през зимата, търсят от нас информация за затворени пътища, обаждат ни се за неработещи светофари. При земетресение звънят да питат във Варна ще има ли. Когато се усети преди време и в морската столица, много хора звъняха да питат вторият трус след колко минути ще е или дали могат да се прибират по къщите си.

Но двата конкретни случая, свързани с почти мистериозните явления, се оказа, че имат логични обяснения". Това обясни шефът на единния европейски телефон за спешни повиквания 112 във Варна Никола Вълев.

Въпросните мистериозни обаждания били приети от началото на тази година. В единия случай десетина души, живеещи в един блок, подали през няколко часа сигнали, че става нещо със сградата. Всички описвали, че се усещали странни вибрации през определени интервали. Операторите преценили, че не става въпрос за нелепа шега и на мястото бил изпратен екип на "Гражданска защита" да провери. В крайна сметка се оказало, че през две пресечки се прави ремонт на една от улиците и вибрациите се усещат само в този блок.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).