Телефонни терористи блокират Бърза помощ, заради фалшиви обаждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:54 / 28.04.2011
865
Разгонени младежи и възрастни, страдащи от скука и липса на внимание, заливат с позвънявания телефона на Бърза помощ с неблагоприлични предложения за секс. Заради неприличните оферти, отправени към дежурните доктори и сестри, се стига до блокиране на линията. В това време пациенти със спешни нужди, болни от сърце, бебета и старци са принудени да чакат, докато се свържат със 150, коментира директорът на Центъра на спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева.

Телефонните терористи стигали и до там да пращат линейка извън града, лъжейки, че родилка има нужда от медицинска помощ. Поне три пъти този месец докторите хвърчали с автомобил до Девня по сигнал, че на жена са й изтекли водите и всеки момент се чака поява на бебе. Оказвало се, че на посочения адрес няма бременна, след което колите се връщали обратно, а в това време друг пациент чакал обслужване, разказаха вчера медици. Сега лекари и служители от единния център 112 правят съвместно разследване. Целта е да се установи, кой е злосторникът, изпратил три пъти спешни екипи в Долината на химията.

Източник: "Позвънете:ВестникЪт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).