Тема с продължение във Varna24.bg - от ВиК отговориха на варненка

Автор: Димитър Щерев
Коментари (4)
08:11 / 06.10.2023
4236
ВиК отговори на варненка. Предната седмица Varna24.bg информира за жалба, изпратена до управителя на водното дружество, в която жената описва проблем с несъответствията при обявяването на графика за пускането и спирането на водата в района на ул. "Васил Друмев". Тя сигнализира, че вода има когато е обявено, че трябва да е спряна и бива спирана, в часове, в които трябва да бъде пусната. Това изнервя граждани и бизнеса, живеещи и работещ в района. (Вижте целият проблем ТУК).

Тези дни, тя получила писмен отговор, с който е уведомена, че във връзка с нейния сигнал е извършена проверка на екип на "ВиК-Варна" ООД, който установил следното (публикуваме отговора без редакторска намеса):

Посоченият от жалбоподателката район е бил засегнат от временното преустановяване на водоподаването поради планирана реконструкция по ул. "Васил Друмев" по проект на Община Варна. Включва се подмяна на УВ Е350 с ПЕВЕПф400, Ст89 с ПЕВЕПф110 и изграждането на нова дъждовна канализация.

Предвид гореизложеното, считам че "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД е изпълнило своите задължения да предостави услуги с необходимото качество, като възникналите аварии са отстранени в регламентирания за това срок. Действията на ВиК - оператора са своевременно и напълно адекватни, като при всяка една от тях потребителите са уведомени, чрез публикуване на информация на електронната страница на Дружеството.

Писмото е подписано от управителя.

Похвално е, че водното дружество отговаря на жалбите, но остава въпроса дали отговорът е точно по жалбата на жената, а именно че има несъответствия между обявеното спиране на водата и реалното такова.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).