Теменужка Русева: Цената на къщата е умишлено занижена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 22.02.2010
2766
„Къщата ни вероятно веднага ще бъде разрушена с цел заличаване на доказателства, изобличаващи умишленото занижаване на цената на имота". Това заяви Теменужка Русева, която на 26 февруари, заедно с нейното семейство ще бъдат изхвърлени от наследствената си къща, която обитават от 1985 година. В нотариалния акт е записано, че къщата е с две стаи и кухня, но при оглед на помещението се оказа, че тя е тристайна с холова гарнитура и отделно кухня.

По думите на Русева именно това е причината имотът да бъде продаден за 43 000 лева, което е голямо понижение на цената спрямо помещението, ползващо се от нея и нейното семейство. Тя добави, че публичната продан на къщата е била през 2005 година. Русева каза, че има заинтересовани лица, които най-вероятно са вън от кръга на наследниците. Тя поясни, че тези лица искат да предизвикват съдебна делба, а не доброволна делба, каквито са били исканията на Русева, след което по съответния начин къщата е преминала в чужди ръце.

„Аз не съм оспорвала ничии наследствени права", коментира потърпевшата жена. Тя допълни, че съдията-изпълнител е направила опис на къщата от вън, което е недопустимо спрямо законите в държавата. Русева подчерта, че не знае кой ще се настани в къщата, ако нейното семейство бъде изхвърлено. Според нея има възможност къщата да бъде съборена.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
22.02.2010 Продадоха на търг къщата на варненско семейство
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).