Tемпературите през март ще бъдат по-ниски от обичайните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:12 / 28.02.2011
4183
През тази година се очаква се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, а сумата на валежите около и над нормата. Най-ниските минимални температури ще бъдат между минус 10 и минус 5, най-високите - между 17 и 22 градуса.

Първото десетдневие ще започне с доста студено време, а тенденцията е към бавно и постепенно затопляне. Поради повишената динамика на атмосферата през първата половина от десетдневието, вятърът ще бъде до умерен. Времето ще е променливо, по-често облачно, влажно, с условия за превалявания, предимно слаби и предимно от сняг, в Южна България - дъжд и сняг, а към края на десетдневието там ще преминават и в дъжд.

И през второто десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Времето ще остане променливо, с условия за превалявания до към средата на десетдневието, а впоследствие ще има слънчеви и спокойни дни и слабо затопляне. Тенденцията за по-сухо и спокойно време ще продължи и през третото десетдневие. Ще има повече слънчеви дни и по-малко валежи, свързани с преминаването на краткотрайни атмосферни смущения. Характерно за началото на пролетта, температурите постепенно ще се повишават.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).