Тийнейджърки в кома, пили 3 вида алкохол с приятели

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:14 / 14.08.2009
5645
Две пили до безпаметност тийнейджърки са спасявали токсиколозите от Военноморската болница във Варна в сряда през нощта. Най-напред екип на Бърза помощ им докарал 14-годишно момиче, което успяло със свои приятели да си купи от магазин три вида алкохол - ром, водка и бира. После цялата компания приседнала кротко да се налива на автобусна спирка в града. Както попийвало обаче, девойчето се строполило в несвяст. Приятелите й се освестили да извикат Бърза помощ, която я откарала в Токсикологията. Там установили 1,3 промила алкохол в кръвта на невръстната.

Малко по-издръжлива се оказала 15-годишна варненка, която успяла да докара 1,8 промила алкохол в кръвта си, докато празнувала рожден ден у дома на свой приятел, където имало и възрастни. Момичето обърнало три водки, които смесило с бира. Коктейлът се оказал твърде силен за крехкия организъм на момичето и изходът бил ясен - алкохолна кома и посещение в Клиниката по токсикология. "И двете момичета вече са стабилизирани и животът им е вън от опасност, предстои да бъдат изписани", каза вчера шефът на Клиниката д-р Снежа Златева. Според нея след като спрели общинските хайки по заведенията, в болницата зачестили случаите на препили невръстни. Тя смята, че отговорните институции е редно отново да тръгнат на проверки за продажбата на спиртни напитки на непълнолетни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).