Тикнаха ловка крадла в затвора, не я усетили в детска градина и магазин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 23.01.2012
937
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд наложи ефективно наказание за кражба на 31-годишната Д. Стефанова. 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, които да търпи при първоначален строг режим в затвора в Сливен, постанови съдът за Стефанова за извършени от нея кражби в периода 31 май - 1 юни миналата година. Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление и повторност.

В последния ден от м. май м.г. 31-годишната жена посетила една от целодневните детски градини във Варна, влязла при директорката и се поинтересувала от механизма за настаняване на дете там. След разговора подсъдимата тръгнала по етажите с намерението от празни помещения да извърши кражба от дамски чанти на персонала, възползвайки се от факта, че през това време детските групи играели на двора. Докато извършвала кражбите на два от етажите Стефанова се сблъскала със служителки на градината, но ги помолила да я упътят към директорския кабинет. Така подсъдимата успяла да отнеме парични средства от две потърпевши жени от персонала.

На другия ден подсъдимата влязла в магазин за облекла и поискала да пробва една от дрехите. Вървейки към съблекалнята, тя успяла да отнеме портфейла на продавачката с намиращите се вътре лични документи, златна верижка и пари. Още същата вечер Стефанова предложила за продажба накита в обменно бюро срещу 143 лв.

Впоследствие продавачката в магазина, служителите от детската градина и собственичката на обменното бюро разпознали Стефанова. Според оценителната експертиза общата стойност на отнетите от нея чужди вещи е 940 лв.

Съгласно назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза, към момента на извършване на престъплението подсъдимата е страдала от "синдром на зависимост към хероин", но е могла да разбира и ръководи постъпките си.
31-годишната Д. Стефанова е многократно осъждана, предимно за престъпления против собствеността. Варненският районен съд я осъди да заплати на трите пострадали жени различни суми, представляващи обезщетение за претърпените имуществени вреди. В нейна тежест са държавната такса върху уважените граждански искове и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).