"Титан" дава на варненци 400 чисто нови контейнера за смет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:01 / 06.01.2014
1715
400 чисто нови контейнера за смет пристигнаха в базата на сметопочистващата фирма Титан АС във Варна. Още през месец септември кметът на морската столица Иван Портних изрази своето желание пред всички сметопочистващи фирми в града, за по-високо качество на услугата. Това включва и нови съдове, и нова техника. Титан АС се отзова и до този момент общото количество новите контейнери за отпадъци е над 500.

Управителят на фирмата Симеон Динев се надява, че по този начин нуждите на варненци ще бъдат напълно удовлетворени и сметоизвозването в най-големите райони - Аспарухово, Одесос и Младост ще става доста по-лесно и бързо.
Част от новите съдове са с пластмасови капаци за удобство на възрастни и деца, които да могат по-лесно да ги повдигнат, разясни организаторът по автомобилен транспорт към фирмата Александър Славов.

"В момента обаче имаме огромен проблем. Варненци често изхвърлят в контейнерите горящ отпадък от печките и така предизвикват пожари. Имаме доста големи загуби, вследствие на подобен род инциденти, а един контейнер струва от порядъка на 600 лв.", заявиха от фирмата. И призоваха - гражданите да проявят съвест, да не изхвърлят незагасена пепел, горящи фасове и предмети, които могат да съсипят контейнерите, тъй като тяхната поддръжка е доста скъпа.

До момента от Титан АС са разполагали с 1900 съда, С новите попълнения, контейнерите ще станат 2300. През лятото фирмата ще сключи договор с общината за трикратно извозване на боклука, вместо двуразово. Така улиците в центъра, Младост и Аспарухово ще бъдат по-чисти и приветливи, което е и желанието на кмета Портних и на Титан АС.

Предлага се и нова организация на цялостната дейност по сметопочистването на града, което включва съвместни екипи от фирмата и районните кметства за осъществяване на ежедневен контрол. Също и многократно увеличение на услугите машинно миене и мокро метене, като целта е да бъдат запазени задължителните екологични стандарти за чистота на въздуха във Варна.

Варненци се надяват, че в скоро време и останалите фирми ще последват примера на Титан АС и в рамките на няколко месеца града ще има оптимална система за сметоизвозване, сметопочистване и екоконтрол.

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).