Токсични вещества горяха във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 24.11.2010
1041
Вчера в 18:20 ч. е получена информация от дежурен ОЗПБС, че са гасили пожар на ул. "Соколска" № 10 в гр. Варна, където са се самозапалили токсични вещества. От мястото на инцидента са иззели един кашон от тези вещества и искат съдействие за замерване на околната среда на мястото на инцидента и на самия кашон, който се намира в пожарната. Изпратен е екип от ГАСД към ОУ "Гражданска защита" - Варна.

Веществата, които са се самозапалили, са таблетки за обеззаразяване на зърно, активното вещество е алуминиев фосфид и се освобождава газ фосфин. Екипът е направил измервания и са установени: цианиди - над 50 мг/м3, амониеви съединения - над 144рр/м, азотен окис - над 44мг/м3, серен диоксид - над нормата, ацетилен - над нормата. На място при собственика се намират 4 броя чувалчета от тези таблетки, примесени с пръст и зърно. В ОЗПБС се намира кашон с кутии със същите таблетки за обеззаразяване на зърно, които са запечатани. Там са направени измервания и не са установени газове и съединения над допустимите норми. Информацията е предадена на РИОСВ - Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).