Томбола във всяка забавачница ще определя приема

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:53 / 11.01.2011
1015
Децата в риск ще се ползват с предимство при прием в общинските детски градини. За промяната в процедурата за прием има издадена кметска заповед с вчерашна дата, съобщи Коста Базитов, зам.-кмет по въпросите на образованието. За да ползват това предимство децата трябва да разполагат с документ от Агенцията за защита на детето, обясни Базитов.

В сила остават останалите предимства за прием - за деца с тежки заболявания, деца сираци или с неизвестен родител, с родител, който има над 70% инвалидност, близнаци и деца от многодетни семейства, второ дете на семейството в същата градина, на родители студенти във Варна, както и деца от приемни семейства.

Другата промяна в процедурата за прием в забавачниците касае мястото, където ще се определя приема. Това отново ще става чрез електронния регистър на базата на случайното число. "Томболата" обаче вече ще се тегли в детските градини, а не в общината.

От тази година родителите ще имат възможност да подреждат 4-те детски градини, за които кандидатстват децата им, според предпочитанията си. Това подреждане ще играе роля при класирането, посочи зам.-кметът.

За детските градини и яслените групи към тях документи ще могат да се подават от 1 март. Срокът за подаване на документи в яслите остава без промяна - при наличие на свободни места документи се приемат ежедневно, като класиранията се провеждат на всяко 20 число на месеца.

Промените ще бъдат отразени в сайта за управление на приема в общинските забавачници до края на седмицата. Там ще бъдат посочени и местата, предоставящи услугата почасов прием.

Освен в яслите, услугата вече ще се предлага и в детските градини в часовете от 9 до 12 и от 16 до 19. Забавачниците, в които ще се приемат деца почасово, са 120 на брой. Таксата за полудневно отглеждане там е 20 лв. месечно, плюс диференцирана такса до 14 лева, като тя ще варира според броя на посещенията през месеца. Услугата не включва храна и следобеден сън. Дотук от новата услуга са се възползвали 8 деца, разкри кметът Кирил Йорданов.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).