Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тото милионерката от НАП-Варна трупала милиони с чар?
Автор: Екип Varna24.bg 10:14 / 18.03.2013Коментари (1)2009
© Impact Press Group
"Тото милионерката" от НАП-Варна Бехтие Османова и колегите й може да се измъкнат по терлици. След изтичане на 72-часовия арест тя, шефът на дирекция "Събирания" Мирослав Нонев и колежката й Мариана Димитрова излязоха под гаранция. Първите двама се прибраха вкъщи срещу 10 000 лв. На Димитрова поискаха наполовина - 5 бона. Другите двама обвиняеми - съпругата на Нонев - Кристина Кръстева, също данъчен служител в приходната агенция във Варна, и мъж с инициали К.К.С., който не работи в НАП, но пък е арестуван там по време на спецоперацията на 12 март, бяха освободени срещу "подписка".

Пране на пари, търговия с влияние и престъпления по служба - по тези обвинения бяха образувани досъдебни производства срещу Мирослав Нонев, Бехтие Османова и Мариана Димитрова след ареста им миналата седмица. Тогава Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура обяви, че срещу тях са събрани доказателства за 22 престъпления.

Изненадващо само 3 дни по-късно обвиненията за търговия с влияние и пране на пари отпаднаха. Остана само по-дребният "грях" - престъпление по служба. "Всичко ще им се размине, имат чадър от най-високо място", коментираха през уикенда редови данъчни служители. Всички в НАП-Варна са настръхнали - някои от възмущение, че и това чудо е за 3 дни, други - от страх, че пионките в приходната агенция може да изгорят, защото са изпълнявали разпореждания на "едрите риби".

Никой от данъчните не вярва, че милионите на Бехтие са рекордният джакпот, който падна в Кубрат през 2011 г. И че Османова е сложила 7-те милиона в банката и е продължила да работи от "любов към професията". Шефът на НАП-Варна обаче потвърди, че Бехтие пред разследващите показала протокол за печелившия фиш от 6/49. Бившите й колеги в приходната агенция в Разград обаче си спомнят, че Османова оправдавала охолния си живот с печалба от тотото много преди да падне джакпотът за 7 млн. през 2011 г. Стари "кримки" от Данъчното в Разград си спомнят, че Бехтие постъпила на служба при тях в края на 90-те. Тогава чистосърдечно си признавала, че да заеме държавната служба й помогнал нейният земляк от кубратското село Бисерци Ергин Емин, важен фактор в управляващата по това време СДС. Първите й подвизи като данъчна инспекторка тръгнали от родния й Кубрат. Там Бехтие успяла да завърти последователно главата на трима местни предприемачи, на които хем правила ревизии, хем ги омайвала с женския си чар. Съгражданите на Османова и сега твърдят, че одитите на фирмите им завършили с развод.

"Бехтие обаче бързо разбра, че любовните афери идват и заминават, а тя остава губещата страна. Затова промени стратегията си", разказва бивш колега на инспекторката, който вече не работи в НАП. При смяната на властта през 2001-ва Османова бързо се преориентирала и започнала да се хвали с близостта си с ДПС депутати от региона.

Колеги на Бехтие от Разград разказват, че била много добра в работата си. Ревизиите й били изрядни, показателите за поставените цели - достигнати. В данъчната служба срещу нея няма постъпили оплаквания. Но Бехтие започнала да се отличава с шикозния си начин на живот - скъпи тоалети, екскурзии до екзотични места по света, големи сватби на порасналите й вече синове. Докато работела в НАП в Разград, никой не я питал, откъде са й парите. Но самата тя лансирала различни версии за високия си стандарт на живот. Веднъж казвала, че момчетата й ходят на студентски бригади и й дават от припечелените долари, друг път - че с парите, събрани от сватбите им, се е обзавела с това онова.

Мълвата в Разград обаче носи, че от години Бехтие рекетирала бизнесмени. Вместо да пише актове, инспекторката хладнокръвно предлагала на притиснатия до стената собственик "да го оправи" срещу 1/3 от глобата, която следва да плати на държавата. Предприемачите бързо пресмятали ползите от офертата и доброволно развързвали кесията. В местните бизнес среди се твърди, че така са ужилени десетки предприемачи, някои - по 2-3 пъти. А "услугите" на Бехтие струвала най-скъпо на компания за доставка на агростоки.

Мълвата в лудогорския град носи още, че Османова имала гръб и в тъмния бизнес. Споменават името на данъчен служител, който играл заедно с нея в схемата за изнудване. Двамата пък били пазени от полицейски чадър, разтворен от мъж, с когото Бехтие имала явна връзка - по времето, когато е живяла в Разград. Местните предполагат, че Османова сама е пожелала да я преместят във Варна през 2011 г. при започналите реорганизации в НАП. Причината - колкото й умело да действала групичката около нея, с времето слуховете за рекет ставали все по-упорити и под стола й започнало да пари. Във Варна обаче тузарският й начин на живот веднага направил впечатление на колегите й, затова решили да я проверят. Ревизията била поверена именно на колежката й Мариана Димитрова. Говори се, че самата Мариана натиснала Бехтие за пари при проверката. Двете се скарали жестоко, после започнали да се "замерват" с доноси, които "хвърчали" до шефовете им в София и Варна.

Кара БМВ с пет 9-ки

Тузарският бял джип БМВ на арестуваната данъчна Бехтие Османова е с 5 девятки в номера, научи "Стандарт". Тя живее в една от най-луксозните жилищни кооперации край морето между Евксиноград и курорта "Св. Св. Константин и Елена". Повечето варненци наричат модерната сграда блока на "Мартинели". Води се на адрес "Княз Борис I" 302. Екстравагантният комплекс от пет секции е охраняван денонощно. Наблюдава се и с видеокамери. В двора има басейн, голям и модерно оборудван детски кът - също с басейн. По непотвърдена информация апартаментът студио на Бехтие е в третата секция с живописен изглед към морето. Цената на имотите в комплекса е по 1200 евро на кв. м и нагоре.

Източник: в. Стандарт









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.03.2013 г.
+1
 
 
Винаги е било,че хубавата жена струва пари и то много,много пари,затова не се чудете,че тяе отново на свобода и ще продължи да има опашка от шефове след нея
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: