Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Треньорът Илиан Илиев става почетен гражданин на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 20.06.2024Коментари (0)1077
©
Инициативен комитет от футболни легенди и спортни ръководители, депутати, известни лекари и адвокат, издигна кандидатурата на старши треньора на футболния Черно море Илиан Илиев за Почетен гражданин на Варна, съобщава Gong.

 "Във връзка с постигнатото второ място на ПФК "Черно море“ в елитното ни първенство и за изключителни заслуги към футбола и спорта във Варна и България, както и за доказания си професионализъм, на основание чл.2 и чл.8 от СТАТУТ за удостояване с почетни звания и отличия на община Варна, предлагаме да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Община Варна“ старши треньорът на ПФК "Черно море“ Илиан Илиев“, се казва в предложението до кмета на Община Варна Благомир Коцев.

 В Инициативния комитет са Божил Колев – Почетен гражданин на Варна, Заслужил майстор на спорта и Футболист №1 на Варна за XX век, Марин Митев – Председател на Контролния съвет на Сдружение с нестопанска цел "Стратегия за развитие на футбола в град Варна“, Красен Кралев – Народен представител, Благой Калфов – Председател на Сдружение с нестопанска цел "Стратегия за развитие на футбола в град Варна“, футболен треньор и бивш председател на УС на ФК "Спартак“ Варна и ЗС на БФС Варна, Д-р Ивайло Митковски – Народен представител и Главен асистент в МУ-Варна, Христо Боев – Адвокат, зам.-председател на Адвокатски съвет Варна и член на УС на Сдружение с нестопанска цел "Стратегия за развитие на футбола в град Варна“, Проф. Д-р Ара Капрелян – Председател на ССК "Черно море“, Милен Бакърджиев – Член на УС на Сдружение с нестопанска цел "Стратегия за развитие на футбола в град Варна“ и бивш футболист на ФК "Черно море“, Д-р Христо Кьосев – Управител на МЦСРМ I Варна, Кристиана Генчева – Председател на СКХГ "Грация“ и Недко Петров – Спортен журналист от Petel.bg.

 Повод за тяхното предложение е историческото постижение на ПФК "Черно море“, който под ръководството на Илиан Илиев стана вицешампион и спечели сребърните медали във футболния ни шампионат за сезон 2023/2024.

 Това е най-големия успех за варненския футбол в "А“ група, откакто е създадена през 1948 година, въпреки че и преди този триумф, с който пренаписа историята на ПФК "Черно море“ и футбола във Варна, Илиан Илиев отдавна се бе превърнал в едно от разпознаваемите лица в българския футбол.

 Израснал като футболист във ФК "Черно море“, той поставя клубен в рекорд за най-голям изходящ трансфер, след като през 1991 година преминава в "Левски“.

 Впоследствие Илиан Илиев става три пъти шампион на България и два пъти носител на Купата на страната, и прави успешна кариера зад граница с отбори в Турция, Гърция и Португалия. С европейския гранд "Бенфика“ Лисабон пък е носител на Купата на Португалия.

 Дълги години Илиан Илиев е и част от националния отбор на България, с който участва на финалите на Световното първенство през 1998 година във Франция и играе в трите му мача.

 Като наставник на ПФК "Черно море“ Илиан Илиев е избиран два пъти за най-добрия треньор у нас, а от ноември миналата година се справя успешно и като селекционер на държавния тим на България.

С него начело трикольорите записаха израстване и нямат загуба в последните си шест мача.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: