Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Три ефективни и две условни присъди за престъпна група, склонявала жени към проституция
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 25.02.2009Коментари (0)649
Варненският окръжен съд произнесе тежки присъди за петимата мъже, участвали в организирана престъпна група, която от 2002 до януари 2005 година склонявала жени от различни краища на страната към проституция и организирала трафика им в Полша, където жертвите били принуждавани към развратни действия. Съдът призна вината на лидера на групата - 48 годишния Ружди С.Х. за склоняването към проституция на 8 жени, за трафика в на 5 от тях в Полша и за отвличането на едно от момичетата. За всяко едно от престъпленията извършени в различни периоди от време и в съучастие с 4-та от престъпната група той получи различни наказания, но съдът определи  Ружди да изтърпи най-тежкото от тях 10 години "лишаване от свобода" и глоба от 10 000 лв. Ружди е осъден да заплати на едно от пострадалите момичета 50 000 лв обещетение за причинените неимуществени вреди и 2000 лв държавна такса. Нещо повече. С отделно определение ВОС измени мярката му за неотклонение от "подписка" в "задържане под стража". Ружди не се яви в съдебната зала, за да чуе присъдата си и съдът предприе всички необходими действия за да бъде задържан. Според ВОС Ружди Х. е агресивен, с изключително висока степен на обществена опасност,  неколкократно е променял самоличността си и е използвал чужди документи за самоличност.

Втората ефективна присъда получи синът му Дениз. Макар и непълнолетен в периода на извършване на престъпленията, ВОС призна вината му за склоняването към проституция на 5 от момичетата и за трафика им в Полша, осъществен в различни периоди от 2003 до юни 2004 година. На основание чл.23 от НК съдът определи Дениз да изтърпи най-тежкото от наложените наказания - в размер на 3 години "лишаване от свобода".

С ефективна присъда в размер на 5 години затвор е и доведеният син на Ружди - Галин С. За всяка една от трите жени, склонявани от него да проституират от 2002 до 2004 година и за трафика им в Полша той получи различни наказания, но съдът определи Галин да изтърпи най-тежкото - 5 години "лишаване от свобода" и глоба в размер на 5000 лв. Галин и Дениз бяха задържани в съдебната зала, след като ВОС измени мерките им за неотклонение от "подписка" в "задържане под стража".

Племенникът на Ружди -  Чакър С. получи условна присъда - 2 години "лишаване от свобода", отложени с 5 години изпитателен срок и глоба в размер на 3000 лв. Това наказание е заради склоняването към проституция на една от жените и за трафика и в Полша, където жертвата отново била принуждавана да проституира.

Петият от групата, който е съсед на престъпния бос - Демир А. е също с условна присъда - 3 години "лишаване от свобода", отложена с 5 години изпитателен срок и 3 000 лв глоба. Съдът призна вината му за склоняването към развратни действия и за трафика на 2 от пострадалите жени осъществен през есента на 2003 година.

Жертвите на групата са били от Варна, Ямбол, от Добричко, Бургаско и от Плевенско. Повечето от тях са били принуждавани да проституират със сила, бой  и заплахи. Момичетата са били шантажирани, въвеждани в заблуждение и принуждавани да проституират на различни места на територията на Полша - по магистрали и на паркинги. Някои от тях са успели да избягат. Една от жертвите свидетелства в съдебната зала, че е заплашвана от подсъдимите. Съдът предприе всички необходими действия за нейната защита.

Петимата подсъдими ще заплатят по 318 лв за разноските по делото. Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: