Три случая на насилие над деца само за седмица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:49 / 31.03.2010
718
Три нови случая на насилие над деца са регистрирани в областта през последната седмица, съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане. Най-скорошният е отчетен в неделя. Той се отнася за 8-годишно момиченце, което е било насилвано сексуално от баща му. Детето е останало под негови грижи, след като майката го е изоставила и е напуснала страната. Социалното положение на семейството е тежко, а специалистите отчитат липса на адекватна грижа от страна на бащата.

Вторият случай се отнася за момиченце с тежко болна майка, което е изпратено при близки заради влошаване на състоянието на майката. Насилието над детето се е случило, докато е живеело при биологичния си родител. Преди време майката е живеела с мъж на съпружески начала. Той е блудствал с момиченцето. Детето е разказало за преживяното, след като е попаднало в безопасна среда.

За третия случай не бяха разкрити подробности поради неговата сложност. Единствената информация е, че става въпрос за малко момченце от Варна. И трите деца са изведени в безопасна среда, информират социалните.

За повече от една година в отделите „ Закрила на детето" са постъпили 101 сигнала за насилие над деца. Това съобщи Мария Чанкова, шеф на „ Дирекция за социално подпомагане", по време на последната си изява пред медии на този пост. Открита е работа по 73 случая като са приключени успешно 16 от тях. По 60 от случаите е направена актуална оценка и са изготвени планове за действие за съответното дете. По 28 от всички подадени сигнали не е започната работа. В 75 % от случаите става въпрос за насилие в семейна среда, а в останлите 25 % за наислие извършено на улицата, от роднини или такива без родствена връзка с детето. По някои от сиганлите е установена недостоверност на информацията, при други проблемът е туширан чрез медиация, а при по-тежките случаи детето е извеждано от семейна среда, каза още Чанкова.

От Регионална дирекция за социално подпомагане напомнят, че един от начините за подаване на сигнал, за насилие над малолетни и непълнолетни, е на телефон 116-111.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).