Три спортни бази във Варна остават без щат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:02 / 19.07.2011
1215
Три общински спортни бази във Варна - гребната база, тенис-кортовете и новооткрития фитнес-център на басейн "Приморски" остават без щат. Причината е, че общинските съветници от комисията по структури към местния парламент не успяха да стигнат до решение относно работните места.

Проблемът възникна след като в началото на тази година, Гребната база бе прехвърлена от общинското предприятие "Спортни имоти" в подобното на него второ общинско предприятие "Спорт за всички". Прехвърлянето на активите обаче не води до прехвърляне на щата.

Шефът на "Спортни имоти" Петър Пасев днес настоя пред съветниците, щатните две места и половина да не се закриват, а да се трансформират в други длъжности. Работим на половин капацитет, имаме нужда хора иначе фитнеса и кортовете ще бъдат затворени, обясни Пасев.

От друга страна пък шефът на "Спорт за всички" Волен Марчев иска разкриване на три щатни бройки, като обясни, че гребната база е в безтегловност, тъй като няма хора. Той посочи, че тя е разположена на площ от 16 декара и дори трима души са крайно недостатъчни.

Местните депутати обаче поискаха шефовете и на двете общински предприятия да представят справка за броя на работниците и разбивка за отделните обекти. Така те отложиха решението си за ново заседание на комисията, което е насрочено за следващия вторник.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).