Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трима варненци кандидати за членове на НИС на СДС
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 14.11.2008Коментари (0)389
Депутатът Христо Кирчев, бившият председател на 36-ото Народно събрание Александър Йорданов и общинският лидер и съветник в местния парламент Цанко Цветанов са варненските кандидатури за членове за НИС на СДС. Днес е крайният срок, в който всички кандидат-членове на НИС трябва да изпратят своите кандидатури до Националната комисия по провеждане на вътрешнопартийни избори. В НИС на СДС може да влезе само по един представител от 7-те района на страната. В Североизточния район влизат големите областни центрове Варна, Шумен.

Според приетите правила до средата на следващия месец всеки номиниран ще може да прави своя предизборна кампания. На 14 декември във всяка община ще се проведат изборите за ръководни органи на СДС. Гласуването ще бъде по общини, като в градовете с районно деление София, Пловдив и Варна ще има и районни избирателни комисии. В края на изборния ден общинските избирателни комисии ще изпратят протоколите до Централната избирателна комисия на СДС, откъдето се очаква обявяването на окончателните резултати.

Ако никой от кандидатите не е събрал повече от половината от подадените гласове, ще се проведе балотаж на 21 декември 2008 г.

След като партийният лидер Пламен Юруков отказа да участва в надпреварата за председателския пост на СДС, излязаха първите имена на кандидати за председатели на синята партия. В публичното пространство се завъртяха имената на депутатите Иван Сотиров, Мартин Димитров и Йордан Бакалов, както и това на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

СДС-Варна смята да покани четиримата кандидати за председател на синята партия на събеседване в морския град, като едва тогава ще мисли дали да излезе с евентуална своя номинация.

Според народния избраник от Варна и кандидат-член на НИС Христо Кирчев местната организация на СДС няма да излъчи своя номинация за председател на партията. "Вече има четири кандидатури. Стават прекалено много, но ако някой има желание да се кандидатира, никой няма да му пречи", коментира за "Позвънете Новини" бившият кмет на морската столица. Според Кирчев, в най-скоро време, СДС-Варна трябва да проведе общински съвет. "Политиката стана много трудна работа и твърде сериозна. Към тези неща трябва да се подходи сериозно, ако искаме да имаме партия", заяви в тази връзка депутатът.

Източник: в. "Позвънете Новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: