Тръгна свлачище и в Перчемлията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:01 / 24.02.2010
5439
Ново свлачище се активизира в местността Перчемлията. Засегнатият участък е в началото на жилищната зона, преди първите къщи в местността. Засега свлеклият се скат не създава реална опасност, но при следващ дъжд или сняг може да пропадне и пътят, обясни Купен Пашов - началник отдел на дейностите по защита на населението в община Варна. Той добави, че скатът там е много стръмен и в комбинация с влагата последващо срутване е много вероятно. Пашов посочи, че единственото, което могат да сторят засега от общината е да поставят заграждения. Опасност за къщите няма, увери той.

През миналата седмица на няколко места в града се активизираха локални свлачища. Сред засегнатите райони са около фара на „Галата", няколко улици в „Аспарухово", Балъм дере, рибарското селище на „Траката". В бюджета на община Варна за тази година са заложени 500 000 лева за борба с локалните свлачища и по мнение на всички няма да стигнат доникъде.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).