Тръгва дело за смъртта на 6-годишния Марин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 04.03.2009
1003
Родителите на починалия на операционната маса 6-годишен Марин Георгиев - Стефан и Кремена, са твърдо решени за заведат съдебно дело за смъртта на сина си. "Допълнително ще уточняваме дали ще бъде срещу медицинския център, анестезиолога, или екипа от лекари, но заедно с прокурорската проверка ние ще заведем и граждански иск", каза вчера за "Позвънете Новини" бащата на починалото дете Стефан Георгиев. Той е категоричен, че ще продължават да търсят правата си и ще разчитат на резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които трябва да излязат до месец. Родителите смятат, че е възможно медицинският екип да не е реагирал адекватно в дадената ситуация.

Стефан Георгиев казва, че не е възможно детето да си отиде заради една упойка. До фаталната операция за трета сливица 6-годишният Марин три пъти е бил подлаган на различни интервенции, заради които му е била прилагана упойка. "Единият път бе заради изследване с ядрено-магнитен резонанс. Другите два пъти бе заради интервенция по вземане и присаждане на стволови клетки преди около 2 г. Манипулацията бе извършена в Александровска болница в София и там задължително му правиха тест за съвместимост с упойките, които му прилагаха", каза бащата. Според близките на детето, то се повлияло добре от присаждането на стволови клетки.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
04.03.2009 Все още няма окончателни данни за смъртта на детето, починало по време на операция
27.02.2009 Сърдечна недостатъчност причинила смъртта на 6-годишното дете
27.02.2009 6-годишно дете почина преди операция на сливиците
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).