Тръгва делото срещу Манджуков за измама

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 18.01.2013
870
В Районния съд тръгва наказателно дело за измама. Подсъдим по делото е 38-годишният варненски бизнесмен Б. Манджуков.

Делото е внесено за разглеждане в съда през есента на миналата година, а самите измамливи действия, за които е повдигнато обвинение се отнасят за периода октомври 2004 г. - юни 2005 г.

Според обвинителния акт - Манджуков през посочения период, с цел да си набави имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у варненски гражданин, че ще инвестира предоставени му от него парични средства в строителство на сграда в района на Гръцката махала. В периода от месец октомври 2004 г. до месец юни 2005 г. потърпевшият мъж предоставил на Манджуков на три отделни вноски сума в общ размер на 26 000 щатски долара. Подсъдимият нееднократно поддържал заблуждение у пострадалия (както и у неговия баща), че ще изплати предоставените пари след приключване на строителните дейности, като за целта били подписани записи на заповед. Впоследствие на няколко пъти сроковете за връщане на парите, дадени от пострадалия на подсъдимия, били променяни като при изтичане на падежите, Манджуков унищожавал старите Запис на заповеди и издавал нови, в които вписвал нови суми, съставени от просрочената и начислена лихва върху тях. След като подсъдимият не върнал парите след изтичане на падежите по последните 3 бр. записи на заповеди, той започнал да избягва срещите с пострадалия и спрял да отговаря на телефонните му обаждания, поради което била подадена жалба в полицията.

Така според обвинението, в периода м.октомври 2004 г. - м. юни 2005 г., подсъдимият причинил имотна вреда на потърпевшия в размер на 26 000 щатски долара, като причинената вреда е в големи размери, а деянието е извършено в условията на продължавано престъпление.

Делото е насрочено за разглеждане по общия ред, с разпит на над 10 свидетели и вещи лица.Началният час на първото открито заседание е в 9 часа на 21.01.2013 г. Делото се разглежда от VІ-ти състав на ВРС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).