Търговци: Сувенирният пазар не може да заработи заради ремонта в градинката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 06.04.2011
1891
Сувенирният пазар не може да заработи отново заради ремонта в градинката зад операта, жалват се търговци. В минипарка стартираха преустройствени дейности, за да се облагороди мястото и да стане подходящо за почивка и разходки, но според продавачите нещата се случват много бавно.

"По принцип обектите ни са включени в сезонната схема. Сезонът започна на 1 април и ние вече трябваше да сме стартирали дейността си. Ремонтът обаче тече с много бавни темпове, а ние не можем да се позиционираме в градинката, докато той не приключи. Така може да минат дори и месец - два от сезона, докато ни бъде разрешено да продаваме. Най-големият проблем обаче е, че ние вече трети месец не работим и нямаме никакви доходи. Същевременно пък трябва да плащаме данъци за фирмите, които са на наше име, и да издържаме семействата си", възмущават се продавачите.

Хората са притеснени и от друг проблем, който възпрепятства повторното стартиране на продажбите на сувенири. Търговците внесли в общината проект за това как да изглеждат новите им маси, но той бил отхвърлен.

"Наехме фирма, която да изработи хубав проект, съобразен с параметрите, спуснати от общината. Той обаче не беше одобрен и не можем да разберем защо. Сега трябва да се изготвя нов, което допълнително ще удължи времето, нужно за стартиране на търговията", обясниха от инициативния комитет на търговците.

Дори следващият им проект да бъде одобрен, търговците ще трябва да изчакат и за разрешителни от комисията по търговията. Събирането й обаче може да отнеме седмици, опасяват се продавачите. Според тях нещата допълнително се бавят и заради това, че кметство "Одесос" и общината постоянно си прехвърлят топката. Боим се, че попаднахме в омагьосан кръг, жалват се продавачите.

"Благодарни сме на кмета, че ни позволи да продължим дейността си, вместо да ликвидира пазара, но колкото повече се бавят ремонтът и разрешителните ни, толкова повече нашето положение се усложнява", категорични са търговците.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
06.04.2011 Проблемът със Сувенирния пазар е заради липсата на годен проект
24.02.2011 Сувенирният пазар остава в градинката зад операта
16.02.2011 Търговците на сувенири във Варна няма да местят за сега обектите си
16.02.2011 30 търговци на сувенири излязоха в третия ден на протеста
16.02.2011 Пореден протест на търговци на сувенири пред общината
15.02.2011 Над 1500 души се подписали за оставянето на сувенирния пазар
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).