Търговците от сувенирния пазар в задънена улица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:07 / 07.04.2011
693
Търговците от сувенирния пазар във Варна са заплашени това лято да останат без препитание. Днес те отново се събраха пред сградата на община Варна, за да потърсят съдействие за решаване на проблемите си.

Търговските ни маси бяха премахнати още в средата на февруари. От тогава обикаляме общината и районното кметство, но се въртим в порочен кръг, жалват се търговците. Причината е, сложна процедура по поставянето на нови търговски маси, които да паснат на ремонта, който община Варна прави в градинката до театъра.

Имаме няколко предложения, но те не са одобрени от общината. Необходимо е още да бъдат съгласувани с главния архитект, който да одобри схема, на база на която районното кметство да ни издаде разрешения. Как обаче да инвестираме в търговски маси, ако не сме сигурни, че ще ни издадат разрешение, жалват се продавачите. По думите им, сезонът вече започна. Ясно е, че ще пропуснем великденските и майските празници. Страхуваме се обаче, че ще останем без препитание и през цялото лято, обясняват хората.

Припомняме, че след редица техни протести, кметът на Варна Кирил Йорданов се съгласи, търговците да останат в задната част на градинката на гърба на Синия пазар. За целта те трябваше да редуцират броя на търговските маси.

Днес обаче градоначалникът посочи, че решението е компромисно и важи само за една година. Шефът на отдел "Контрол по търговската дейност и туризма" Иван Иванов заяви, че търговците нямат входирано предложение за вида на масите. Освен това нямат и разрешения от район "Одесос". Той посочи, че общината съдействала и днес отново му предстояла поредната среща с продавачите на сувенири.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).