Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Търговците зареждат по старата схема
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 18.08.2008Коментари (0)1096
© Varna24.bg
Засега търговците се въздържат от публични протести. В знак на несъгласие с политиката на общината те бяха заявили готовност да стигнат до блокиране на кръстовища в центъра на Варна. За да не се стига до остро противопоставяне, решили сме да работим както досега, за да видим как общината ще прилага разпоредбите си, коментира една от протестиращите - Даниела Иванова, шеф на фирма за търговия на едро.

Търговците все пак искат да постигнат съгласие за среща с Борислав Гуцанов или Кирил Йорданов. Трябва да обсъдим възможността за промяна на наредбата, още повече предстоят изменения в закона за здравето, които ще забранят нощното зареждане, каза Даниела Иванова. Тя заяви, че първият вариант за протест, към който ще пристъпят търговците, ще е да пуснат в колони из града да обикалят всички коли, свободни от зареждане.

Според внесената в Административния съд жалба "незаконосъобразният административен акт ще внесе нарушение на санитарно-хигиенните изисквания. По-малките обекти няма да са в състояние да поддържат нощна смяна - от там на ръка ще се пренасят малотрайни колбаси, месо и какво ли още не". Търговците припомнят, че наредбата ще направи невъзможна доставката на специфични стоки - топъл хляб, мляко и млечни продукти.

Според кмета Кирил Йорданов, обаче 30 на сто от задръстванията във Варна се дължат на неправилно паркиране и зареждането на обекти в неподходящо време. Той добави, че затрудненията в трафика водят до "обезсмислянето на инвестиции в милиони левове в градската инфраструктура". Според него проблемите в движението заради спрелите бусове пред магазините обезсмисляли по същия начин и въвеждането на "зелената вълна" по основните пътни артерии.

Йорданов бе категоричен, че няма място за преговори върху въведените промени в Наредбата за обществения ред. На същата позиция като кмета е и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Диалогът бе поискан от няколко десетки собственици на магазини и обекти за търговия на едро в края на миналата седмица. Търговците настояват общинската власт да преосмисли разпоредбата, според която зареждането на обектите със стока ще може да се извършва само през нощта - от 20 ч. до 7 ч. сутрин.

Трябва да се спазват знаците, а Законът за движение по пътищата се нарушава ежедневно от доставчици и собственици на магазини, посочи Кирил Йорданов. По думите му достатъчен пример за нарушения били спрените автомобили по булевардите "Осми Приморски полк" и "Мария Луиза". Кметът бил информиран за подадената от търговците жалба в Административния съд. "Ако той отмени текстовете от наредбата, за тях ще стане по-лошо, защото тогава ще трябва да ги глобяват за ежедневното неспазване на знаците, че спирането е забранено", обясни Йорданов пред репортери.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: