Туристи бъркат манджи в стаите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:27 / 05.07.2009
926
Нова мода обхвана туристите на морето в кризата. Масово летовниците бъркат манджи в хотелите и си правят приятелски събирания. Пикникът по стаите опразни кръчмите край плажа. Въпреки поевтиняването с 15 до 20% на пакетите ол инклузив през юли, гостите от страната и чужбина харчат само за нощувки. През деня пълнят чанти в магазините и сами си готвят. На плажа нагъват сандвичи, за да им излезе по-евтино.

Кръчмарите се видяха в чудо. Повечето крайбрежни заведения свалиха още цените надолу, но пак броят в ужас празните маси. 400 грама шопска салата струва между 3-3,50 лв. Порция цаца е 2,50-3 лв., халба бира 2 лв., миди натюр 6-7 лв., кебапче и кюфте вървят по лев-лев и петдесет, пържени картофи със сирене 2,80.

Миналото лято цените бяха два пъти по-високи и беше пълно през юли с клиенти. Сега по обяд никой не влиза, а вечер германци с часове стоят на по една бира с картофи за мезе, или малка мастика с айран, оплакаха се собственици на локали.

Хотелиери и ресторантьори чакат с надежда родните туристи, които през последните години са и най-добрите клиенти. Да свършат изборите и да дойдат нашенци на почивка, че да завъртим някой оборот това лято, молят се хората в бранша.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).