Туристите ще се ориентират в забележителностите на Варна със смартфони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:23 / 05.12.2012
958
Туристите ще се ориентират в забележителностите на Варна и Кюстендил със смартфони с информация на видео и звук. Това предвижда проектът "GROW MOBILE", финансиран директно от Европейската комисия в размер на над 500 000 евро.

Община Варна и областна управа в Кюстендил са партньори с Дармщат и Лайпциг, Германия и с регионалната агенция за икономическо развитие Меджимурие,Хърватска. По проекта се предвижда разработването на атрактивни и персонализирани пакети за уикенда, за бизнеспътувания, които да увеличат броя на туристите и сезона по морето.

За Кюстендил намеренията са в посока на селския туризъм и навсякъде да се подобри качеството на гостоприемството у нас, посочи Боян Милушев, парламентарен секретар на Министерството на културата.

"Европа не се разраства по отношение на производството, защото има голяма конкуренция от Америка и Азия, за това се съсредоточава върху услугите и тяхното качествено предлагане", каза д-р х.к. Волфганг Книйски, председател на INI -Novation,Германия.

Във Варна има 78 хотела с 4270 легла, а в курортите край нея общо 158 хотела с над 37 300 легла. Но през зимата тази база, в която има инвестиции, остава празна, посочи зам.-кметът на общината доц. д-р Христо Бозов. За месеците извън морския сезон се обмислят пакети от 300-400 евро със самолетните билети, за да се привличат туристи. Варна започва да прави фестивали извън лятото и началото се поставя с рибния за Никулден. Замисля се и круизна линия от Истанбул - Сочи -Констанца и Варна.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).