Турски студент стои зад анонимното писмо срещу преподаватели в МУ, иска лесно взимане на изпити

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:15 / 19.09.2011
1527
Представители на Ректорското ръководство на Медицински университет във Варна се срещнаха днес със журналисти в отговор на анонимно писмо, което обвинява в корупция 6-ма преподаватели от Факултета по дентална медицина. Текстът, обвиняващ и в дискриминация спрямо турските студенти, е изпратен в края на август на някои от служебните пощи, включително и на ректора - проф. Анелия Клисарова.

Подателят е представил себе си като турски студент. Затова след срещата с набедените преподаватели, е последвала и втора - с чуждестранни студенти. Всички присъствали на нея са застанaли с имената си в подписка срещу анонимното писмо.

По случая е свикана Комисията по коруция към университета, с писмото са запознати и в полицията. При извършените досега вътрешни проверки не са открити доказателства за корупционен натиск по време на изпитните сесии, каза проф. Клисарова. Деканът на Факултета по дентална медицина Цветан Тончев отбеляза, че плащането на изпити е невъзможно най-малкото, защото изпитващият преподавател и студентът не остават сами.

По време на изпита присъстват още двама асистенти. По обвинението в дискриминация и по-трудното вземаме на изпит от турски студенти, от ректората на Медицинския университет представиха цифри, които не подкрепят подобна теза.

Българските студенти с неположени изпити преди началото на тази учебна година са 40, а турските са наполовина по-малко. Ректорското ръководство видя в писмото опит за заплаха във връзка с изпитна сесия през септември и посочиха част от писмото, която внушава това. Текстът гласи, че "ако някои от турските студенти - дори един от тях не вземе изпит, цялата информация за корупция ще бъде разпространена до медии в България и в Турция.

Източник: Радио "Варна"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).