Търсят фирма да разшири крайезерния път

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 20.10.2008
779
Община Варна вече обявила обществена поръчка за фирма, която да извърши разширението на ул. "Девня" в участъка от северен пътен възел "Аспарухово" до бул."Република". Идеята е да се изгради още едно платно с две ленти. Специфичното условие при реализацията на проекта е необходимостта от изместване на съществуващата жп линия. Вече има изготвен проект за преместването й, заяви за "Позвънете Новини" зам.-кметът по инфраструктурата в община Варна арх. Венелин Жечев. Като автор на проекта той посочи инж. Иван Пецински. Все още обаче не е осигурено нужното финансиране за изпълнението на обекта, призна зам.-кметът. Министерството на регионалното развитие и благоустройството обеща до 15 октомври да получим нужните 17 млн. лв., добави Жечев. Те обаче не са постъпили по сметките на общината, уточни той. Зам.-кметът добави, че именно липсата на средствата е и причината да се задържа изместването на линията. За дейността има разрешение от Министерство на транспорта, припомни той.

По думите му, сега се обавява процедурата за избор на изпълнител, за да може реалното строителство да започне моментално след получаването на парите. Той подчерта, че именно настоящите месеци от есенно-зимния период ще са най-добрите за стартирането на проекта.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).