Търсят се варианти за съкращаване на общинската администрация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:43 / 09.12.2008
919
Ще се търсят варианти за оптимизиране на щата на общинската администpация. Това заяви на днешното заседание на местния парламент кметът Кирил Йорданов. Изказването му бе във връзка със запитване на лидера на "Атака" Евгения Александрова за финансовото състояние на община Варна и направените харчове поради световната финансова криза. Градоначалникът бе категоричен, че разходите са ограничени, като в сравнение с предходната година е намален и бюджета за празничните програми и украси за Коледа.

Стана ясно и, че общината ще даде 64 000 лв. за организирането на различните концерти за празниците. "Не можем да лишим варненци от Коледна обcтановка", категоричен бе кметът.

По повод отправени сигнали за затваряне на улица за строителни дейности, Кирил Йорданов намекна, че след отнемане правомощията на районните архитекти, не е оправдано в администрациите да останат същия брой служители.

По време на сесията лидерът на партия "Ред, законност и спрaведливост" Веселин Марешки поиска в дневния ред да влезе предложение за намаляне цената на градския автотранспорт от 1 лв. на 70 ст. Мотивът му бе понижeние на горивата и финансовата криза, която влияе на варненци. Съветниците обаче отхвърлиха исканият вот, като заявиха, че това първо трябва да се разгледа в комисия "Транcпорт".

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).