Търсят варианти за разширяване на гробището в Тополи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:23 / 27.01.2012
1466
Работна група с представители на общинската администрация, фирма "Обреди" и местния парламент ще търси възможности за разширяването на гробището в село Тополи. Тъй като неговият капацитет е пред изчерпване, екипът ще трябва да избере терени с подходящо местоположение и цена, които отговарят на нуждите.

Вчера съветниците от ресорната комисия към ОбС излъчиха трима свои представители - бившият кмет на "Владиславово" Добромир Джиков (Българска партия "Либерали"), Миглен Тодоров ("Атака") и Валентина Софрониева (ГЕРБ), която председателства ПК "Собственост и стопанство".

От докладните, на базата на които бе взето решението, става ясно, че община Варна търси парцели в Тополи, които би могла да придобие. Във фокуса на предстоящите обсъждания ще бъде имот в землището на Тополи с площ от 8,45 дка. Парцелът граничи с пътя и гробищния парк, а собствениците му са готови да го продадат срещу 30 евро за квадратен метър. Освен това, няма пречки за смяна на предназначението на земята, тъй като и в Общия устройствен план тя е заложена в границите на гробището. Очаква се работната група да даде ход на процедурата по сделката, така че покупката да приключи до пролетта.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).