"У бре, де бре!" започва във Варна в събота

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 20.06.2013
946
На 22 юни във Варна ще се проведе първото издание на "У бре, де бре!" - национален фолклорен фестивал за любители, в който танцови формации представят български народни танци.

На сцената на Зала 1 във ФКЦ - Варна 15 танцови формации от градовете Варна, Добрич, Шумен, Провадия, Девня ще докажат уменията си в най-красивата родна магия - уникалните български ритми.

Фестивалът има конкурсен характер. Любителските танцови формации ще се състезават в три категории: Автентични хора, Разработен фолклор и Надиграване по двойки. Оценяването ще се извършва от авторитетно жури - доказани експерти в областта на фолклорното танцово изкуство.

Състезателният ден ще продължи от 10.00 до 17.00 часа и ще завърши с награждаване и концерт на заелите призовите места от 18.00 часа.

Целта на НФФ " У бре, де бре!" е да бъде съхранен и поддържан жив българският народен танц - част от българската уникална духовна съкровищница.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).