Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
УМБАЛ "Света Марина" с награда за иновативност
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 18.02.2010Коментари (0)1940
©
Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина" град Варна и Многопрофилна Болница за Амбулаторно Лечение и Спешна Помощ „Пирогов" са победителите в конкурса „Най-иновативна болница", чиято официална церемония по награждаване се проведе в рамките на 5та национална конференция „Е-здравеопазване - от инвестицията до качествената промяна". Събитието, посветено на навлизането на информационни и комуникационни технологии в здравеопазването, се проведе на 17 февруари и бе организирано от ICT Media и Фондация „Електронно здравеопазване България", със съдействието на Министерството на здравеопазването на Р България и Парламентарната комисия по здравеопазване.

„Няма дейност в болницата, която да не е обвързана с информационните технологии", бяха думите на проф. Д-р Красимир Иванов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Марина", Варна по време на представянето му преди награждаването. Като най-ключов предстоящ проект на болницата той отбеляза изграждането на университетска онкологична болница, която да посрещне нуждите на онкоболните в Северна и Източна България. Варненският лечебен комплекс спечели в оспорвана надпревара в категория „Комплексно внедряване на информационни и комуникационни технологии" с УНСБАЛ „Света Екатерина", София и Токуда Болница София.

„Предстои ни проект с БАН за телемедицина в болницата, както и проект за мониторинг на пациентите с изграждане на база данни за състоянието им с възможност за онлайн консултации впоследствие за проследяване на състоянието им", анонсира Илияна Вълчева, ръководител сектор „Информационни технологии" на УМБАЛСM „Пирогов", София. Болницата победи в категория „Ефективни мениджърски решения за управление и осигуряване на достъп до медицински грижи", като подгласници станаха ВМА и СБАЛАГ "Света Марина", Плевен.

Призовете бяха връчени на победителите от Александър Огнянов, заместник-директор на НЗОК. В рамките на здравния форум той представи плановете на националната здравна каса в сферата на активното навлизане на информационни технологии в работата й. Сред останалите лектори бяха д-р Теодора Джалева, изпълнителен директор, ИА по трансплантации, Николай Дилов, главен експерт, отдел „Е-правителство и е-услуги", МТИТС, д-р Джордже Янку от болница Филантропия, Букурещ, Румъния, проф. Д-р Генчо Начев, изпълнителен директор, УНСБАЛ Св.Екатерина, София, Венета Стайчева, главен експерт, НМКЦ, д-р Боян Павлов от Юромедик България и др.

По време на събитието, открито от д-р Лъчезар Иванов, заместник-председател на Народното събрание и председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, 41 НС, д-р Божидар Нанев, министър на здравеопазването, доц. Тодорка Костадинова, заместник-министър на здравеопазването, д-р Иван Костов, председател на Фондация „Електронно здравеопазване България" и Недялка Йоловска, управител на ICT Media, бяха дискутирани както теми, свързани с позицията на българската здравна система спрямо европейските стандарти в е-здравеопазването, с диалога и взаимодействието между концепциите за е-правителство и е-здравеопазване, с управлението на бизнес процесите в е-здравеопазването, болничните информационни системи, технологиите за непрекъсваемост на здравната грижа, както и с е-здравните приложения като телемедицина, RFID технологии и др.

Свои специализирани решения, идеи и проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии в сферата на здравеопазването представиха компании като Gamma Consult, Gemalto, HP България, Контракс, Microsoft, New System, Philips България, Siemens IT Solutions and Services, Софтуерна компания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: