Участник в престъпна група за отвличане и принуда обжалва присъда на ВОС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 19.02.2010
702
Христо Г., един от престъпната група на Арменак Х., Добрин Т. и Енчо Г., извършили отвличане на лица и серия от принудителни действия, заплахи и побой, за да ги принудят да продават дрога за тях, осъден от Варненския окръжен съд на „лишаване от свобода" за 4 години , днес обжалва присъдата си пред Апелативната инстанция.

Пресслужбата на съда припомня, че в края на октомври миналата година ВОС призна вината на 32 годишния варненец за отвличането на Валентин Ж., извършено през 2008 година в съучастие с другите членове на престъпната група, както и за принудата, която Христо и неговите съучастници оказали на общо три лица, за да продават наркотици за тях. Престъпленията на организираната група, създадена за разпространение на наркотици са извършени в периода март - юли 2008 година. Освен Валентин, групата е принуждавала със сила, заплахи и бой и други две лица - Милен П. и Петър Б. да продават различни видове наркотични вещества. Заради множеството идентични престъпления първоинстанционният съд завиши с още 6 месеца наказанието на Христо и така общият размер на присъдата, която той обжалва днес е 4 години и половина "лишаване от свобода".

През м. юли миналата година Арменак, Добрин и Енчо признаха вината си за цитираните престъпления, извършени в изпълнение на решения на престъпната група, сключиха с Варненска окръжна прокуратура споразумения за различни по вид и размер наказания, които ВОС одобри. Арменак и Добрин се споразумяха за изтърпяването на ефективни присъди от 3 години и половина "лишаване от свобода. за първия и 1 година и 10 месеца затвор за Добрин. Наказанието за Енчо Г. бе година и половина "лишаване от свобода, чието изпълнение се отложи с три години.

Адвокатите на Христо настояват за връщане на делото за ново разглеждане, заради немотивирана присъда, или за намаляване размера на наказанието. Варненска окръжна прокуратура също протестира присъдата на ВОС и настоява размерът на наказанието да бъде завишен.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе в законния срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).