Учат инвалиди как да се пазят от бедствия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:00 / 29.10.2008
617
Образователен филм за това как да реагират хората в неравностойно положение в случаи на бедствия и аварии ще правят във Варна. Той ще бъде заснет по време на седмицата на отворени врати, посветена на Международния ден на хората с увреждания. В нея приоритетно ще бъдат обучавани деца - инвалиди. Тя ще протече в цялата страна и ще обхване децата с увреждания от I до XII клас. За незрящите ученици вече са отпечатани образователни материали на брайлово писмо. Това съобщи главен инспектор Георги Атанасов, отговарящ за обучението в териториална дирекция "Гражданска защита" - Варна.

Кампанията ще стартира в морския град на 3 ноември и ще бъде закрита след месец в София.

Обучението ще стартира в понеделник в СОУ "Проф. д-р Иван Шишманов". В училището за деца с нарушено зрение в кв. "Аспарухово" ще бъде открито ателие "Мисия спасител" и ще се проведе практическо усвояване на плана за действие при земетресение.

Целта ни е материалите да се използват активно и в часовете на класния ръководител да се извършва системно обучение и на децата в неравностойно положение, каза още Атанасов. Той добави, че тяхното обучение е малко по-сложно, защото в него задължително трябва да участват и придружителите им.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).