Ученици бранят къси панталони с подписка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 22.05.2009
645
Подписка в защита на късите панталони и поли инициираха ученици от варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон". Те научили, че директорът на гимназията е издал забрана за носенето на къси дрехи и решили да предприемат мерки. Събирането на подписи е инициирано от ученици от горен курс, но веднага е подкрепено и от по-малките възпитаници на учебното заведение. Смятаме, че заповедта ще бъде отменена, коментираха вчера ученици от Математическата.

Заповедта касае въвеждането на ученически униформи в гимназията, каза от своя страна директорът й Павлин Петков. Той обаче допълни, че ще бъде въведен строг контрол и няма да се допускат деца с неприлично облекло. Под такова се разбират къси плажни панталони, шорти и мини поли. Училището е институция и не е допустимо в клас да се влиза с подобно облекло, посочи Петков. Той бе категоричен, че всеки ученик, позволил си да дойде с такива дрехи, ще бъде върнат, за да се преоблече.

Учениците от VIII и IX клас са първите, които ще облекат униформи. Ще ги въведем поетапно, тъй като финансирането, което получихме сега от образователното министерство, не е достатъчно, обясни Петков. Самата униформа представлява костюм с бяла риза с логото на гимназията и вратовръзка. Естествено лятото сакото не влиза в употреба. Не можем да задължим учениците да носят и панталоните от костюма. Но по-добре с тях, отколкото с плажни панталони или шорти, коментира школският директор. По думите му, почти всички ученици възприели униформата. Проблеми създавали не повече от двадесетина души.

Относно подписката, директорът на гимназията посочи, че повечето от участниците всъщност не знаят за какво става въпрос. Петков цитира и част от текста, предхождащ подписите, от който става ясно, че учениците искат да могат да носят къси панталони над коляното заради повишаващите се температури.

Учим се на демокрация, каза в тази връзка училищният директор. Той допълни, че няма нищо против учениците да носят панталони по свой избор, стига те да са с подходяща кройка. Седем осми панталони например са подходящи. Готови сме да обсъдим варианти, но няма да позволим ученици да се правят на интересни, заключи Петков.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).