Ученици и учители организират тържествена заря-проверка по случай 3-ти март

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 23.02.2010
1240
За втора поредна година по традиция учители и ученици от Варна организират тържествена заря-проверка в навечерието на националния празник на родината, Трети март. Малчуганите от първи до четвърти клас ще влязат в ролята на истински военен отряд и под ръководството на учителят Сашко Стоянов ще проведат тържественото посрещане в двора на VII СОУ "Найден Геров". Събитието ще се проведе от 18:30 часа на 2-ри март.

Миналата година събитието беше наистина уникално. Децата заедно разпънаха най-дългото знаме в България под съпровода на възрожденски песни и тържествена заря. Парадът на учениците беше уважен от представители на Община Варна, политици, висши военни и медии. Това е единственото по рода си мероприятие в страната, което ученици и учители организират, и в което участват заедно.

"Нека децата наистина усетят празника, да бъдат горди че са българи," коментира един от родителите на малките участници в тържествената заря. "Дъщеря ми е много развълнувана. Децата се радват и научават много за историята ни," сподели друг родител.

В момента в училището тече подготовката за събитието. Вече са раздадени над 500 покани до учители, представители на общината, кмета на Варна, военни, политици и министри от правителството. Организаторите обещават посрещането на един от най-българските празници и тази година да бъде едно незабравимо събитие, което да събуди българският дух, въпреки купищата ежедневни проблеми. Очевидно малчуганите и техните учители са си поставили доста трудна задача, но все пак вече имат опит в подобни тържества и със сигурност можем да очакваме една приятна изненада.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).