Ученици скалъпиха фалшив сигнал за отвличане, вдигнаха на крак варненската полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:14 / 14.02.2013
1014
Днес, в 10:11 ч. на тел. 112, е получен сигнал от младеж, че ученичка от седми клас от варненско училище е отвлечена с черна кола, вероятно "Хонда", управлявана от мъж с качулка.

Незабавно на сигнала се отзовава екип на Трето РУП, уведомени са всички служби и районни управления на ОД на МВР - Варна и започва издирването на описания автомобил.

След среща с класния ръководител и съученици на момичето се изяснява, че сигналът е подаден от съученици на момичето. При вида на полицаите и инспектора от детска педагогическа стая децата обяснили, че съученичката им не е отвлечена, а са се наговорили помежду си да подадат сигнала, за да разтревожат родителите й, с които тя била в конфликт от предния ден. Изяснило се, че момичето и две години по-голям неин приятел имали намерение да посетят Каварна.

Въпреки, че се изяснява, че отвличане няма, издирването на двете деца продължава, тъй като родителите им не знаели те къде са. Описанието им е предадено на РУП - Албена и РУП - Каварна, които също започват да ги издирват. Около 11:27 ч., три минути преди да отпътуват за Каварна, момичето и младежа са намерени на автогарата във Варна и отведени в РУП.

Образувана е преписка, със случая се занимават инспектори от детска педагогическа стая.

Във връзка със случая апелираме към родителите на тийнейджъри да бъдат по-внимателни към децата си, да обръщат внимание на проблемите им и повече да разговарят с тях, като им обясняват последствията от подобни необмислени постъпки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).