Училище във Виница се сдоби с още 6 класни стаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 17.04.2009
3535
С още шест класни стаи, актова зала и компютърен кабинет се сдоби ОУ "Панайот Волов" във варненския квартал "Виница". Новият корпус е изграден за шест месеца, а инвестицията в него е около 830 000 лева. Средствата са осигурени от общинския бюджет. В момента в единственото в квартала учебно заведение се обучават 320 деца. В новите стаи пък ще могат да трупат знания около 150 малчугани.

Това е придобивка, за която се мечтае от дълго време, заявиха от ръководството на учебното заведение при откриването на новия корпус. През 2006 г. ОУ "Панайот Волов" чества 125 години от създаването си. През същата година бе изготвен и идейният проект за разширението на училището, разказа директорът му Йорданка Маринова.

Новото строителство и ремонтите, оптимизирането на училищната мрежа, възстановяването на училищното здравеопазване и пълноценното запълване на своботното време на учениците доказват, че полагаме грижи за тяхното психическо и физическо здраве, каза от своя страна кметът Кирил Йорданов. Председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов пък пое ангажимент да бъде ремонтирано местното читалище. Той припомни и за поетите ангажименти от страна на общината за увеличаване на местата в детските заведения.

Следващите образователни обекти, по които ще започне работа, са началното училище "Васил Левски" в кв. "Аспарухово" и многофункционалната зала на I Езикова гимназия, която от новата учебна година ще се помещава в освободената от гимназия "Николай Лилиев" сграда. НУ "Васил Левски" разполага само с четири класни стаи. Поради тази причина част от около 230-те ученици се обучават в пригодени помещения в читалището и военния блок в района. Предвижда се на мястото на сега съществуващото школо да се построи 16-класно начално училище, инвестицията в което ще бъде около 3,5 милиона лева.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).