Училищни рокади при седмокласниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 28.07.2008
735
Веднъж приети седмокласници са се отписали и кандидатстват наново за място, но в друго училище. Това сочи картината по време на подаване на заявленията за трети етап на класиране за гимназиите. По този начин учениците освобождават места, за които пък кандидатстват други техни връстници. Според специалисти от Инспектората по образование (РИО) рокадите по гимназиите няма да доведат до трусове в приема.

"Касае за деца, чийто бал по време на първо и второ класиране не е стигнал, за да бъдат приети в училище, където към момента паралелките все още не са запълнени", заяви експертът от РИО доц. д-р Венцеслава Генова.

Повече от 200 седмокласници са подали заявления в МГ "Д-р Петър Берон" за трети етап, сочи статистиката на инспектората. Вакантните места в гимназиите са 93. Единични свободни бройки преди записването има в ІІІ ПМГ "Акад. М. Попов" и VEГ. Най-много са вакантните места за седмокласници в Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Дмитрий Менделеев". Там в една от паралелките все още могат да се запишат 15 ученици.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).