Учредяват Обществен съвет в подкрепа на изграждането на Съдебна палата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 17.10.2013
1673
Днес ще бъде учреден Обществен съвет в подкрепа на изграждането на Съдебна палата във Варна, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд Варна.

Близо 80-годишна е историята на Министерството на правосъдието(МП) и на местната власт във Варна да намерят място и средства, за да построят Съдебна палата във Варна. Един стратегически по своята социална и обществена роля обект, който ще събере на едно място и ще създаде условия за работа на всички съдебни институции - съдилища, прокуратури и съдебна охрана.

Във Варна - вторият по натовареност съдебен район в страната има общо 9 съдилища и прокуратури, в които работят повече от 1000 съдии, прокурори, съдебни служители, в т.ч. и служителите на Апелативна дирекция "съдебна охрана" при ГД "Охрана+ на МП. През последните години магистратите и съдебната администрация работят при изключително тежки материални условия в 5 различни сгради, пригодени за работа на институциите и разположени в различни части на град Варна. Шести терен обитават служителите на Съдебна охрана. Нарушават се стандарти за работа на този род институции. Магистратите работят по 3-ма и 4-ма в кабинет. Администрацията обитава канцеларии, в които са по 6-7 и повече служители, в това число и в усвоени от коридори и мазета пространства. В 3 съдебни зали правораздава Варненският окръжен съд и само в 1 Апелативен съд Варна.

Бремето на тежките материални условия понасят не само работещите в съдебната система, но адвокатите, гражданите-потребители на съдебно-административни услуги и гостите на Варна. Всички те губят време, пари и усилия, за да решават проблемите си, в която и да е от институциите на съдебната власт в морската столица.

"Уважаеми колеги, медии и съграждани, каним ви на тази първа по рода си среща, за да учредим Обществен съвет, който да обедини усилията на всеки един от нас в подкрепа на изграждането на нова Съдебна палата във Варна. Имаме волята ясно, отговорно и категорично да представим пред обществеността и органите на властта реалната ситуация и непосилните условия за работа на съдебните сгради във Варна. В лицето на всички медии, представителите на съдебната система виждаме не само добри партньори, които отразяват и коментират нашата работа. Вярваме, че във ваше лице ние имаме най-добрия съюзник, който има ресурсите да представя и да отстоява заедно с нас една варненска кауза - изграждането на Съдебна палата във Варна. Имаме уникалния шанс с общи усилия да мотивираме органите на държавната и местната власт да подновят усилията и да сложат на дневен ред изграждането на Съдебна палата Варна. Очакваме ви на 17 октомври 2013 година, в 11,00 часа във Втора Наказателна зала (мазата) на Окръжен съд Варна.", заявяват от пресцентъра на съда.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
26.04.2022 Разчистват бараките на цирковата площадка за изграждането на новата съдебна палата във Варна
30.10.2019 Съдбата на новата съдебна палата във Варна е под въпрос заради орязани средства за ВСС
18.10.2019 Арх. Бузев: Работи се по проекта за нова съдебна палата във Варна
25.10.2018 Арх. Бузев: Новата съдебна палата ще има добра транспортна връзка с всички части на града
25.10.2018 Решиха къде ще строят новата съдебна палата на Варна
19.06.2018 Председателят на ВКС обеща подкрепа за реализацията на проекта за нова съдебна палата във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).