Удрят кръчмари тарикати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 21.07.2008
1084
Масирана акция започва от днес Националната агенция по приходите (НАП) във Варна и курортите. Под прицел ще бъдат десетки заведения, за които има много сериозни съмнения, че системно укриват оборот и данъци в големи размери. Кафенета, барове и дискотеки са набелязани предварително, тъй като отчитат твърде малки приходи, а с просто око се вижда, че гъмжат от посетители, твърдят източници на вестника. За да влеят допълнителна сила на проверяващите, на помощ от София са командировани 32-ма данъчни инспектори.

Някои изключително популярни заведения в центъра на Варна отчитат дневни обороти от порядъка на 200 - 300 лева, което е невероятно малко. Данъчните имали съмнения, че търговците използват специални софтуерни системи за изтриване на показанията от касовите апарати. Доказването на нарушението обаче ставало изключително трудно и изисквало продължително следене на търговците, обясниха експерти.

Голяма част от набелязаните обекти са на Златни пясъци. По непотвърдена информация в акцията ще се включат и мобилни групи на „Краун ейджънтс", както стана преди дни по Южното Черноморие. Там проверките се провеждат по нов тип, какъвто може би ще бъде приложен и във Варна. При тях данъчните изискват касовите бележки за всяка една поръчка или извършена продажба и наблюдават как реално се променят оборотите в обекта. Целта е да се съберат по-качествени доказателства, които да послужат при евентуални последващи ревизионни действия.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (52):
02.08.2008 Сградите в новото вилно селище на "Албена" ще са до три етажа
30.07.2008 Нощният живот станал по-тих
29.07.2008 Туристическият поток през този летен сезон в Каварна е в рамките на миналогодишния
28.07.2008 Благой Рагин: Цените по Черноморието са приемливи, качеството е добро
28.07.2008 Потъват два плажа във Варна
25.07.2008 СИТ иска публична дискусия за авторските права и тяхното ползване
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).